Vejrtrækning

Bevidst vejrtrækning

At trække vejret bevidst, betyder at blive klar over, hvordan du trækker vejret.  Vejrtrækningen foregår automatisk, du tænker ikke over at du skal ånde ind og ånde ud, det er en selvstyrende funktion, som er knyttet til dit nervesystem. Da vejrtrækningen er knyttet til nervesystemet, kan vejrtrækningen ændre sig afhængig af hvilken situation du står i, de påvirkninger du får fra omverdenen ændrer din vejrtrækning. Hvis du er i ro, har du en form for vejrtrækning, som kan være dyb, og fylde lungerne med ilt, modsat hvis der er fare på færde eller du skal skynde dig, bliver vejrtrækningen overfladisk og ryger op i brystet, og du bruger kun den øverste del af lungerne, når du trækker vejret, dit nervesystem går i kamp/flugt mood, du er således i stand til at handle på den fare, der er foran dig. Hvis du ikke for nulstillet dit nervesystem igen, vil du konstant gå rundt med en overfladisk vejrtrækning, hvor kroppen ikke får ilt nok, dette kan resultere i en stiv og lukket krop med ømme muskler, en krop hvor du ikke kan mærke dig selv og på sigt bliver kroppen modtagelig for sygdom.


Du er født smidig og ved bevidst at bruge vejrtrækningen, kan kroppen genfinde sit optimale vejrtræknings mønster, resultatet er en smidig krop i balance samt en krop hvor du er i stand til at mærke dig selv både fysisk og psykisk.

“Åndedrættet er den bro, der forbinder livet med bevidstheden, forener kroppen med tankerne”.
Thich Nhat Hanh

Workshop

Slip din stress i kroppen med bevidst vejrtrækning!

Er du stresset og savner indre ro?
Har du kroniske smerter?
Har du en længsel efter at genfinde dig selv?

Hvad er bevidst vejrtrækning?
Bevidst vejrtrækning giver dig muligheden for at få fokus på din indre tilstand af stress, smerter, indre uro og de følelser du ikke har lyst til at forholde dig til. 
Bevidst vejrtrækning giver dig opmærksomhed på dit mest kraftfulde værktøj.

– Forskningen siger at til enhver følelse hører der sit eget åndedræt og ændrer du åndedrættet ændre du din følelsesmæssige tilstand.
– Kroppen lærer gennem nervesystemet. De fleste mennesker er styret af deres stressrespons fordi de har travlt og farer fra det ene til det andet, sover dårligt, glemmer at holde pauser, spiser dårligt mad osv. Men jeg kan lære dig at ændre denne tilstand gennem bevidst vejrtrækning.
– Kroniske smerter er svært at leve med, efterhånden trækker kroppen sig mere og mere sammen og det bliver svært at give slip og slappe af. Med vejrtrækningsøvelser og blide bevægelser kan jeg lære dig at komme tilbage til dit sunde og optimale udgangspunkt, så du langt bedre kan håndtere din dagligdag.

Forløbet henvender sig til dig med stress, uanset om du blot lige pt har for meget om ørerne eller er sygemeldt med stress, dig med kroniske smerter eller dig der ønsker at få en større ro og kontakt til din krop og dens budskaber.

Du lærer 
– at håndtere dine følelser langt bedre end du har prøvet i mange år
– at gå fra stressrespons til afslapningsrespons og på sigt lære dig at falde ned når du har været helt oppe at køre pga travlhed mv.
– at slappe af og komme ned i din krop, så du kan lære at mærke hvornår du har fået nok og hvornår du kan gå lidt længere                                                                                                    

Hvordan foregår det
Vi mødes og træner de samme 6 øvelser hver gang, så kroppen bliver tryg i træningen.

Du har løstsiddende tøj på og det er godt at medbringe en flaske vand.

5 dage mødes vi på Hotel Faaborg Fjord.  Det koster 950,- kr. at deltage og betales på Mobilepay 30499392. Du er endelig tilmeldt, når du har betalt og sendt mig dit navn og tlf. nummer på 30499392. Tilmeldingen er bindende og pengene refunderes ikke

Hold 2

Vi mødes 26/4, 3/5, 10/5, 16/5 og 24/5 fra kl. 16.00 – 17.30.

Om underviseren. 
Cassandra Marian Larsen er autoriseret Body SDS behandler og har arbejdet som kropsterapeut siden 2013, og har igennem behandlinger arbejdet med vejrtrækningens betydning. Cassandra har i en periode på 8 år afholdt kurser i Spanien omkring kost, træning og psyke samt vejrtrækningens betydning for kroppens velbefindende og sundheds tilstand. Hun har i 2018-2019 uddannet sig til ”Bevidst Åndedrætstræner” hos Lise-Lotte Larsen. 

Jeg glæder mig til at møde dig
Kærlig hilsen
Cassandra Marian Larsen