Den vil omhandle det mit hjerte brænder for, nemlig Body SDS behandling og  Body SDS træning, sund mad nærmere betegnet basisk kost eller også kaldet alkaline kost, samt samspillet mellem krop, kost og psyke.

Hvorfor brænder jeg så for disse ting ???

Det gør jeg, fordi jeg i 1990 startede med at få Body SDS behandlinger af Bengt i

Karlslunde, en af grundlæggerne af Body SDS. Behandlingerne havde en kæmpe

effekt på min krop, gamle ting jeg havde ”tumlet” med forsvandt, og det endte med at hele min familie fik behandlinger.

Jeg har siden selv taget uddannelsen til Body SDS kropsterapeut og arbejder i dag som selvstændig terapeut.

I 1992 læste jeg en bog om syre-base balancen i kroppen, og jeg var solgt, det gav jo mening for mig, at der var en sammenhæng mellem, hvad vi puttede i munden, og hvordan vi havde det i vores krop. Jeg endte med at smide al mad i køkkenet ud, købe nyt ind og på en dag lægge hele familiens kost om. Hele familien kom på 2 måneders base kost, det var mange timer i køkkenet hver dag for at få det nye ”ind under huden”, men jeg elskede det, og gør det stadig den dag i dag. Og som ekstra bonus tabte min mand sig 17 kg på de 2 måneder.

I dag lever vi stadig overvejende basisk, og min ene datter er uddannet Diætist. Det har i den grad haft indflydelse på hele familien.

I 2003 mødte jeg Pernille Knudtzon, som er læge, og i dag samarbejder vi om at lave kurser, hvor basisk livsstil og den indvirkning det har på kroppen, er en stor del af de forskellige kurser, som vi afholder.

At jeg interesserer mig for hvordan psyken påvirker vores krop, skyldes alle de Body SDS behandlinger jeg selv har fået, og set andre få gennem tiden. Her er det gået op for mig, hvor meget psyken påvirker vores krop, hvordan psyken ligefrem kan ”forme” vores krop.

Så hvad er Body SDS behandling:

Body SDS behandling er en slags ”massage”, som arbejder med ”Det hele

menneske” ud fra den betragtning at krop og sind hænger sammen.

Og hvis vi holder fast i, at krop og sind hænger sammen, betyder det at de ting vi oplever på vores vej, uanset om de er af fysisk eller psykisk karakter, sætter sig i vores krop. Kroppen skelner ikke mellem fysiske og psykiske oplevelser, den ”konstaterer” blot, at vi har en oplevelse som, hvis vi ikke får givet ”slip” på

oplevelsen, sætter sig i kroppen, og skaber en form for ”ubalance” i kroppen. For nu er der en oplevelse, som kroppen har lagret eller gemt, som ikke var der før oplevelsen.

Behandlingen, som består af diverse massage teknikker, pulserende ledbevægelser og åndedrætsteknikker, hjælper dig med at tømme kroppen for alle de indtryk og oplevelser, som er lagret i kroppen, og som oftest viser sig som spændte ømme muskler, ledsmerter og/eller sygdomme. Når kroppen får givet ”slip” på disse gemte oplevelser begynder den at bevæge sig henimod balance, og sygdommen slipper sit tag, da der ikke er behov for den mere, da den bagved liggende oplevelse, som har skabt ubalancen er ”sluppet”.

Vores krop vil altid forsøge, at skabe balance, så når en del af os er ude af balance, kompenserer kroppen, ved at skabe endnu en ubalance, så er der igen skabt balance i kroppen, om end vi nu har 2 ubalancer.

Billedligt talt hvis vi falder og slår os på fx venstre hofte, så vil kroppen lave et spænd i musklerne, der hvor vi har slået os, for at kompensere for dette vil kroppen med tiden (hvis vi ikke får sluppet dette spænd) lave et nyt spænd i højre side. På denne måde er kroppen jo ret smart, for den retter os op/ laver balance. For hvor vi før hældte til venstre står vi nu lige.

Så alt hvad vi foretager os af både hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige ting, er dybest set for at skabe balance i vores krop både fysisk og psykisk. Selv når vi spiser usundt eller indtager stimulanser af den ene eller anden slags, er det vores måde ubevidst at holde en psykisk ubalance på afstand, så vi ikke ”vælter” eller ikke kan mærke ubalancen, vi bedøver den.

Et eksempel på ubalance i kroppen er, at for mange år siden fik min ene datter Stine allergi. Hun blev virkelig slemt angrebet af allergi fra den ene dag til den anden, og hun havde ALDRIG før haft allergi.

På det tidspunkt var hun en meget sød pige, der altid sagde ja også selv om hun

måske mente NEJ, hun havde svært ved at blive rigtig vred. Det bevirkede at hendes lever var blevet overbelastet, den rensede ikke ordentligt ud i alt det den skulle, så da hun under en Body SDS behandling virkelig mærkede sin egen vrede, slap leveren det spænd den havde, og som havde forårsaget allergien, og hun blev fri for sin allergi. Kort sagt den psykiske følelse, som lavede en ubalance i leveren blev frigivet, og leveren var ikke længere belastet, og Stine slap af med sin allergi.

Tak fordi du læste med, jeg GLÆDER mig i den grad til at skrive mere om KROP, KOST og PSYKE.